Çetin İnöntepe ve Arkadaşları




Tam dokuz yıl önce sahneye çıkıp ‘Return To Me’ adlı şarkıyı söyleyen Çetin İnöntepe, o günden sonra mikrofonu bırakmadı. Şimdi birçok şarkıcının Beatle’ların ortaya attığı modaya uyarak saçlarını uzattıkları bir dönemde, Çetin İnöntepe, iyiden iyiye azalmış saçlarıyla kendi deyimi ile ‘Diskotek tipi müzik’ yapıyor. Ve isim babalığını yaptığı bu türü şöyle izah ediyor:





- «Biliyorsunuz, günümüzde ya herhangi bir kulübe gidip orkestranın çalacağı şarkıları dinlemeyi kabulleniyorsunuz veya diskoteğe gidip istediğiniz plakları dinliyorsunuz. İşte, biz bu iki çeşidi bir araya getirmeyi denedik. O günün dinleyicileri ne isterlerse, onu çalmaya çalışıyoruz, ama zor oluyor. İstanbul'un dinleyicisi Batıyı çok yakından takip ediyor. İngiltere'de veya Fransa’da meşhur olan bir şarkı, haftasına varmadan bizim dinleyicilerimizin kulağına geliyor ve bizden o parça istenmeye başlanıyor. Repertuarımızı daima yenilemeye çalışıyoruz.»





Çetin İnöntepe, bilindiği gibi Selma Güneri'nin ağabeyi. Selma şarkıcı olmaya karar verdikten sonra uzun müddet ağabeyi ile çalışmıştı. Hatta 'Selma'yı Çetin İnöntepe yetiştirdi' demek yanlış olmaz. Bu işbirliğine rağmen Çetin İnöntepe, Selma Güneri’nin bir tek şarkısını bile söylemiyor.

- «Selma Güneri’nin meşhur ettiği şarkılar var. Mesela 'İnan Bana', 'Düğün Akşamı' gibi. Siz niye bu şarkıları söylemiyorsunuz?»

Çetin İnöntepe güldü:



- «Vallahi sebebini ben de bilmiyorum. Her halde bugüne kadar istenmedi de ondan söylemedim. Gerekirse tabii söylerim.»

Çetin İnöntepe şef ve şantör. Org Adnan Şentürk, elektro gitar Atilla Ceyhan, tenor saksafon Ara Tanyeli, bas gitar Güngör ileri ve bateri Veysel Çadır'dan meydana gelen topluluğun en büyük özelliği üniversite çaylarının devamlı orkestrası olması...

- «Sadece bu kadar değil» diyor Çetin İnöntepe. «Çalıştığımız lokallerde de genel olarak iki tip dinleyicimiz vardır. Üniversiteliler ve turistler. Zaten hepimiz üniversiteli arkadaşların bize gösterdikleri teveccühe minnettarız...»



Çetin İnöntepe’nin bir şikayeti var. Listeye giren şarkılar için 'Bazen melodik bakımdan, bazen güftenin anlamı bakımından güzel olan şarkılar birinci oluyor' diyor. Halbuki ona göre hem sözleri 'manalı', hem de melodi bakımından güzel parçalar birinci olmalıymış.

Belli bir müzik stiline bağlanmayıp çalıştıkları her lokalin müşterisinin istediği müziği yapan Çetin İnöntepe orkestrası, bugünlerde provalarını artırdı. Sebebi de ekim ayında kardeşi Selma Güneri ile birlikte vereceği konser. Hafızamız bizi yanıltmıyorsa bu, Rana ve Selçuk Alagöz’den sonra iki kardeşin birlikte verecekleri ikinci konser olacak.

ALINTI: SES DERGİSİ’NİN 1967 TARİHLİ 39. SAYISI



Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir