Nilüfer Koçyiğit Hülya Koçyiğit’e “Anne” Diyecek




Rejisör – prodüktör Ülkü Erakalın’ın Beyoğlu’ndaki Duygu Film yazıhanesinin duvarına Türkan Şoray’ın «ithaflı ve imzalı» bir fotoğrafı asılmıştır. İri gözlerini iyice açan bu fotoğrafın üstüne Türkan Şoray kendi el yazısıyla «Tek rejisörüme…» sözlerini yazarak imzalamıştır. Nasıl imzalamasın ki, şöhretini yapan rejisörlerin bir numaralısı olan Ülkü Erakalın, «Gözleri Ömre Bedel» filmini çevirdikten sonra Türkan’ın süksesi o kadar artmıştı ki, fiyatı 20.000’den 50.000’e, sonra 60.000’e fırlamıştı.






Aradan bir yıl geçti. Ülkü Erakalın, Türkan Şoray’ın evinde, ona, Aka Gündüz’ün ünlü romanı «Üvey Ana»yı teklif etti ve:

– «Her halde fiyat bakımından bana, fark yaparsın!» dedi.

Fakat Türkan Şoray, fiyatının 20.000’den üç misline çıkmasını sağlayan «sevgili rejisörüne»:

– «Asla!» dedi. «On para inmem. Benim fiyatım 60.000’dir. Dosta da 60.000, düşmana da 60.000. Sana bile…»






O günden sonra Ülkü Erakalın ile Türkan Şoray darıldı ve yerli sinemadaki en büyük dostluklardan biri yıkıldı. Rejisör – prodüktör Ülkü Erakalın’ın yapacağı şey, Türkan’ın en güçlü rakibesi Hülya Koçyiğit’le konuşmaktı. Öyle yaptı ve «Üvey Ana» filmi için Hülya ile anlaştı. Vaktiyle Türkan Şoray’ın karşısında oynatacağı Nilüfer Koçyiğit bu «yeni anlaşma» sonunda ablası Hülya ile oynayacaktı.

Nevzat Pesen’in «Posta Güvercini» filminde Koçyiğit kardeşlerin üçü de oynamıştı. Ama, «Üvey Ana» filminde Hülya Koçyiğit, öz kardeşi Nilüfer Koçyiğit’in üvey anası oluyordu. Bazıları:

– «Bu yıl ‘Samanyolu’ndan sonra ‘Üvey Ana’da da oynaması Hülya Koçyiğit’in yerli sinemadaki yerini daha da sağlamlaştıracaktır» diyorlar.






«Üvey Ana»nın Yeniköy’de Turizm Oteli havuzundaki çekilişinde bulunduk. Hülya Koçyiğit, kardeşi Nilüfer için filmde, iyi kalpli bir üvey ana olmuştu. Zaten konu da böyle… Kızının aşkı uğruna kendini feda eden, melek gibi bir üvey ana… Sette Ekrem Bora ile Tamer Yiğit de vardı. Ekrem:

– «Yavrum Hülya, sen Nilüfer’i bu kadar severken ona, filmde bile fenalık edemezsin. Aka Gündüz, sanki bu sevgini düşünmüş de yazmış Üvey Ana’yı…» diye şaka yapıyordu.

Rejisör Ülkü Erakalın: «Üvey Ana, esaslı bir romana dayanan kuvvetli bir dram oldu,» dedi.

ALINTI: SES DERGİSİ’NİN 1967 TARİHLİ 36. SAYISI



Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir