1968 Yılının Sinema Dünyasından Bir Hafta



EKREM BORA AVRUPA YOLUNDA

Ekrem Bora artık yaz tatillerini hep Avrupa'da geçirmeye karar vermiş olmalı. Ağustosun ilk haftası içinde Mercedes'iyle yine Avrupa yoluna revan oluyor. Söylenenlere göre Bora,

«Bomboş oturacağıma Avrupa'ya gideyim. Hem böylece dedikodulardan kurtulur, 'Avrupa görmüş adam' olurum,» diyormuş. Eğer bu «sebep» doğruysa bundan sonra sinema artistlerin son durumlarını Kapıkule'yi gözleyerek öğreneceğiz. 





BÜYÜKBURÇ'A ÖZENDİ

Esrarengiz bir kurşunla dizinden yaralanan Tanju Okan, şimdi bütün günlerini denizi seyretmekle geçiriyor.

Okan'ı geçenlerde koltuk değnekleri ile Tarabya'daki bir gazinoda görenler, «Maşallah, ne kadar sağlam bünyesi varmış,» demekten kendilerini alamadılar. Fotoğrafta Tanju Okan iki hayranı ile konuşurken görülüyor. Erol Büyükburç'tan sonra Tanju Okan müzik dünyamızın koltuk değneği ile gezen ikinci «Gazi» si oldu.





GAYRETLER BOŞA GİTTİ — Frank Sinatra'nın çocuğu yerindeki eşi Mia Farrow ile barışması için iki tarafın dostlan bir havli uğraştılar. Fakat nafile. Şimdi Mia Farrow Frankie'nin adını ağzına almıyor ve günlerini resim yaparak ve film çevirerek değerlendiriyor.





MUTLULUKLARI DEVAM EDİYOR — Anthony Quinn'in İtalyan asıllı ikinci eşi Jolanda Addolori ile uzun süre beraber yaşamayacağı ileri sürülüyordu. Fakat aktör, karısı ve küçük çocuklarıyla örnek bir aile havası içinde yaşıyor.





ÖNCE BURUN AMELİYATI OLDU SONRA İLK FİLMİNİ ÇEVİRDİ

Burnunu bıçağa uzatmayan kadın artistimiz hemen hemen yok gibi bir şey. 1968 SES Sinema Artisti Yarışması finalistlerinden Reyal Varol da ilk filmine başlamadan önce bu kurala uydu ve «Grek» burnunun boyunu kısalttı, hem de profilden iyi resim versin diye ucunu hafifçe havaya kaldırttı. Ameliyatın şişleri geçer geçmez de heyecanla filim setine koştu. Ümit Utku'nun Kervan Film hesabına çevirdiği filimde Selda Alkor'la 1968 SES Sinema Artisti Yarışması Birincisi Uğur Güçlü başrolleri paylaşıyorlar. Kadroda Reyal Varol'dan başka aynı yarışmada kızlar arasında ikinciliği kazanan Ülkü Özen'in de önemli bir rolü var

ALINTI: SES DERGİSİ’NİN 1968 TARİHLİ 30. SAYISI



Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir