Beatles’ın Korkulu Rüyası Bee Gees
Son günlerde müzik dünyasının şimşeklerini üzerine çeken bir topluluk var. «Easybeats» ve «Normie Rowe»’dan sonra Avustralya’nın dünya çapında ün yapmış bu topluluğunun adı «Bee Gees» dir.
Bir süre önce ölen, Beatles‘ın ünlü menajeri Brian Epstain bu toplulukla beş yıllık bir anlaşma imzalamıştı. Ölümüne kadar Bee Gees’leri dünyaya tanıtmak için olanca gücüyle çalıştı. Sonunda o kadar ün yaptılar ki, birçok müzik tenkitçisi onlar için «Beatles topluluğunun en korkulu rakibi» dedi. İngiltere’ de doldurdukları «The New York Mining Disasters 1941» adlı ikinci plakları İngiltere listelerinden baş döndürücü bir hızla yükselmeye başlayınca, Bee Gees’ler de müzik dünyasında kendilerine bir taht edindiler. Şarkıları, dünya listelerine giriyor, dünya radyolarında çalıyor, uzun saçlarıyla TV ekranlarında görünüyorlardı.
Bee Gees topluluğunun en büyük özelliği sahne kabiliyetidir. Mikrofonların karşısında yer aldıktan sonra kendilerini hemen, yaptıkları son derece hareketli müziğin akışına kaptırıyorlar. Enstrümanları ile çeşitli atraksiyonlar yaparak, konser salonunu dolduran gençliği adeta deli divaneye çeviriyorlar.
Bee Gees topluluğu, ilk olarak İngiltere'de Cromwellian adlı bir kulüpte sahneye çıkmıştı... Salonu dolduran dinleyiciler, Avustralyalı bu dört gencin söyledikleri ilk şarkıda kendilerinden geçtiler. Ve böylece Bee Gees'ler daha ilk söyledikleri şarkıda, Beat müziğinin beşiği olan İngiltere'nin gençlerine kendilerini sevdirmişlerdi. Hele İngiltere'de «Saville Tiyatrosu»'nda verdikleri ikinci konserden sonra, kendilerini İngiltere, dolayısıyla bütün dünyaya kabul ettirdiler.
Bugün yaş ortalaması 19'u geçmeyen Avustralya'nın bu üçüncü müzik elçileri dünya gençlerinin sevgilisi Robin Gibb, Maurice Gibb, Barry Gibb ve Colin Petersen'den kurulu Bee Gees topluluğu görüldüğü gibi adeta bir kardeşler topluluğudur, böylece Gees'lerin başarılarının anahtarı da burada gizlidir zaten.
ALINTI: SES DERGİSİ’NİN 1967 TARİHLİ 46. SAYISI