Genel Sekreter Peri-Han



Zeki Müren'in kuracağını söylediği «AR PARTİSİ» nin şimdiden tespit edilmiş Genel Sekreteri Peri - Han, Genel Başkanından (Zeki Müren'den) önce Büyük Millet Meclisine gitti, oturumları büyük bir dikkatle takip etti, koca bir bloknot dolusu notlar aldı, hatta ve hatta milletvekili olunca oturacağı yeri bile kestirdi.



Zeki Müren, Ajda Pekkan, Neriman Köksal ve Peri - Han dörtlüsü Ankara'ya çalışmak üzere birlikte geldikleri vakit parti kurma işini şaka yollu aralarında konuşmuşlardı. Fakat Zeki Müren'in politikacılığı çabucak benimsemesi üzerine Peri - Han da AR Partisi'nin Genel Sekreterliğine atanıvermişti.





Meclis oturumlarını dinleyici locasından büyük bir dikkatle izleyen Peri - Han ancak resimlerinden tanıdığı meşhur politikacıların hepsini bir arada görmekten pek memnundu. Onları tanımakta doğrusu hiç güçlük çekmedi. Kemal Satır'ı oğlu Mustafa Satır'dan daha yakışıklı bulurken, Meclis Reisinin bu kadar sık su içişine hayret etmekten de kendini alamadı. Hayret ettiği şeylerin başında, neden bazılarının frak, bazılarının da günlük elbise giydikleriydi. «Hepsi frak giyse, ne kadar güzel olurdu!» Peri- Han'ın fraklı dediği, Meclis kâtipleriydi. Devamlı önergelerin okunuşuna ve sık sık duyduğu kavgalardan birine rastlayamamasına Peri - Han çok, ama pek çok üzüldü !





Bugüne kadar politikacılara da, politikaya da ilgisiz kalmış olar. Peri - Han'ın böyle aniden bir partinin Genel Sekreteri olması şaşırtıcıdır, fakat bu parti Zeki Müren'in olursa, buna da hiç şaşmamak gerekir. Sabah kahvaltısında ne yiyeceğinden tutun da, sahnede hangi şarkıları söyleyeceğine kadar her şeyi Zeki Müren tarafından kararlaştırılırsa Peri - Han, «Seni Genel Sekreter yaptım,» sözüne nasıl itiraz edebilirdi!...



Peri - Han'ın Ankara'daki mukavelesi sona ermişti. Ekip, İstanbul'a dönüyordu. Fakat Peri - Han, başkentteki son gününü boş geçirmeyip ciddi ziyaretlerde bulundu. Anıt - Kabir, Hitit Müzesi, Keçiören Çocuk Yurdu'nu gezdi ve politikacılar beldesi Ankara'ya veda etti...

ALINTI: SES DERGİSİ’NİN 1968 TARİHLİ 14. SAYISI



Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir